Nieuws/Binnenland
1200655
Binnenland

'Omzet DE Master Blenders stelt teleur'

De omzetcijfers van DE Master Blenders 1753 zijn aan de zwakke kant. Dat stelden analisten dinsdag. Het aandeel maakte op de beurs dan ook een fikse duikeling.

De volumedaling van 2,7 procent en de vergelijkbare omzetgroei van 1,1 procent zijn onder de maat, aldus Rabo. Goede prestaties in Nederland, Frankrijk en Spanje werden meer dan teniet gedaan door zwakte in Duitsland, waar DE zichzelf uit de markt heeft geprijsd.

Desondanks toont de groei in de belangrijkste Europese markten volgens Rabo aan dat DE met zijn keuze voor nieuwe en innovatieve producten op de goede weg is. De bank heeft voor DE een koopadvies en een koersdoel van 11 euro.

Verwachtingen

Ook ING schrijft dat DE niet aan de verwachtingen heeft kunnen voldoen. Analist Marco Gulpers verwacht dan ook dat het aandeel dinsdag zal dalen. Zijn advies is 'houden', met een koersdoel van 10,50 euro.

Analisten van KBC zeggen negatief verrast te zijn door de volumedaling. Ook zij handhaven hun beleggingsadvies op 'houden' en hanteren een koersdoel van 9 euro.

Doelstellingen

SNS-analist Richard Withagen stelt dat de omzetcijfers tegenvallen, maar gaat er net als het bedrijf zelf nog altijd van uit dat DE zijn doelstellingen voor het gehele boekjaar gaat halen. Zijn rating is 'reduce' met een koersdoel van 8,50 euro.

Dinsdag om 9.43 uur noteedre het aandeel 4,7 procent lager op 9,34 euro, bij een 0,5 procent lagere AEX.