Nieuws/Buitenland
1200667
Buitenland

Ongewenst ziekenbezoek voor Malala

Een aantal mensen was in de nacht van maandag op dinsdag op zoek naar de Pakistaanse activiste Malala Yousafzai (14), die in een Brits ziekenhuis wordt behandeld. De medisch directeur van het ziekenhuis zei dinsdag dat de „overdreven nieuwsgierige” mensen waren aangehouden. De politie ontkende dit later, meldde de BBC.

Dat meldden Britse media dinsdag. Medisch directeur David Rosser van het Queen Elizabeth Hospital in Birmingham zei tegen Sky News dat het om „overdreven nieuwsgierige” mensen ging. De politie zei dat het tweetal het beste voorhad met het Pakistaanse meisje.

Rosser dacht dat de mensen, die claimden familie te zijn van Malala, waren aangehouden door de politie. Dat bleek niet het geval te zijn. Hij noemde het incident „irritant”, maar benadrukte dat de tiener geen moment in gevaar was geweest.

De politie houdt het ziekenhuis goed in de gaten. De jonge activiste, die opkomt voor het recht van meisjes op onderwijs, werd vorige week door een aanhanger van de Taliban neergeschoten wegens haar kritiek op de extremistische beweging. Dat gebeurde op klaarlichte dag, terwijl ze in een schoolbus zat. De Taliban hebben gedreigd met een nieuwe aanslag.

Het gewonde schoolmeisje werd maandag overgebracht naar een ziekenhuis in Groot-Brittannië. Daar wordt ze nu behandeld. Artsen zijn hoopvol over haar kansen op herstel, maar benadrukken dat ze nog een lange weg heeft te gaan