Nieuws
1200771
Nieuws

'Google Maps voor iPhone bijna klaar'

De iPhone-app voor Google's kaartendienst Maps bevindt zich al in de testfase en verwacht wordt dat hij binnenkort al te downloaden is. Dat stelt softwareontwikkelaar Ben Guild op zijn persoonlijke blog.

Hoe Guild precies aan de wazige foto's van de app kwam, is niet bekend, maar hij stelt dat de applicatie beter is dan de Google Maps-app die in vorige versies van besturingssysteem iOS was verwerkt.

Zo is de applicatie nu gebaseerd op zogeheten vectortekeningen. Dit is een techniek waarbij de app niet constant nieuwe afbeeldingen van kaarten hoeft op te halen, maar al gedownloade afbeeldingen kan schalen al naargelang de gebruiker in- of uitzoomt. Hierdoor moet de Google-app dan ook sneller zijn dan voorheen.

Apple kreeg veel kritiek van gebruikers toen het met versie 6 van iOS besloot de kaarten van Google te vervangen door een eigen kaartenapp. Deze bleken lang niet zo compleet te zijn als die van de grote concurrent van de iPhone-producent. Apple-directeur Tim Cook bood in een open brief zelfs zijn excuses aan voor de slechte gebruikerservaring van 'zijn' dienst.