Nieuws
1200774
Nieuws

Google verandert ontwerp Gmail

Gebruikers van Gmail die een nieuw e-mailbericht willen opstellen, kunnen voortaan tegelijkertijd door andere e-mails bladeren. Daarnaast toont de dienst foto’s van contactpersonen wanneer ontvangers toegevoegd worden. Dat schrijft Gmail productmanager Phil Sharp in een blogpost.

Bij het opstellen van een nieuw bericht wordt voortaan, net als bij chats, een nieuw venster geopend. Je kunt bovendien meerdere berichten tegelijk opstellen en berichtenvensters minimaliseren als je ze op een later tijdstip wilt afronden.

Sharp wijst vooral op het voordeel dat je tijdens het schrijven van een bericht door andere emails kunt bladeren. “Hoe vaak ben je niet bezig geweest met het schrijven van een e-mail, waarbij je moest refereren naar iets in een ander bericht. Bewaren als concept, het openen van de oude e-mail, en dan je concept weer openen kost waardevolle minuten.”

Ook de wijze van beantwoorden van mails is gewijzigd. Je kunt voortaan direct onder het te beantwoorden bericht tekst invoeren in plaats van dat er een nieuw bericht wordt opgesteld.

Google is begonnen met de uitrol van een preview van de nieuwe opmaak. Gmail gebruikers kunnen nu nog zelf kiezen of ze voor de nieuwe of oude opmaak kiezen. Google wil de komende maanden nog een aantal puntjes op de i zetten, waarna alle gebruikers het nieuwe ontwerp voorgeschoteld krijgen.