Nieuws
1200842
Nieuws

Opgetogen Sno staat weer op trainingsveld

Evander Sno trainde maandag voor het eerst nadat hartritmestoornissen hem twee weken geleden in het ziekenhuis deden belanden weer mee met de selectie van NEC. "Ik ben ontzettend blij dat ik weer op het veld kan staan met de jongens”, zei de middenvelder. "Ik ben een trainingsbeest en ben wel door blijven gaan met joggen en trainingen in het krachthonk, maar dit is toch datgene wat je het leukste vindt.”

Hoewel er veelvuldig werd gespeculeerd over de vraag of hij door kon gaan met topvoetbal, twijfelde Sno daar zelf nauwelijks aan. "Ik weet waar het kastje dat ik in me heb voor dient en dat heeft zijn werk goed gedaan. Toen ik van het veld afliep was het probleem eigenlijk al voorbij”, zo toonde Sno zijn vertrouwen in zijn defibrillator. Dat apparaatje draagt hij al twee jaar bij zich sinds hij werd getroffen door een hartstilstand.

Goed nieuws

Nadat hij op 29 september in het uitduel met Feyenoord moest worden gewisseld, gaven de doktoren de 25-jarige NEC'er vorige week de verzekering dat hij zijn carrière niet hoeft te beëindigen. "Zelf ben ik heel nuchter over de problemen die mijn hart geeft, maar de boodschap die ik woensdag kreeg was wel wat meer dan een zakelijke mededeling. De periode waarin ze me onderzochten was spannend, maar gelukkig kreeg ik goed nieuws.”