Nieuws/Binnenland
1200862
Binnenland

Relschopper meldt zich na waarschuwing

Een man uit Groningen heeft zich woensdag vrijwillig bij de politie gemeld wegens zijn aandeel in de rellen rond Project X in Haren, enkele weken geleden. Hij had zichzelf herkend op de foto's die dinsdagavond zijn uitgezonden in het tv-programma Opsporing Verzocht en meldde zich woensdagochtend op het hoofdbureau in zijn woonplaats, zo meldde de politie.

De gezichten op de vijf foto's die Opsporing Verzocht liet zien, waren onherkenbaar gemaakt. Het was „een laatste waarschuwing” van de politie aan de relschoppers om zichzelf te melden. Volgende week wil de politie 60 foto's tonen waarop de gezichten wel herkenbaar zijn. „Deze man heeft de waarschuwing goed in de oren geknoopt”, aldus een woordvoerder van de politie. De Groninger is weer naar huis gestuurd en wordt later verhoord.

Het rechercheteam dat onderzoek doet onder de naam Project O, heeft 60 relschoppers in beeld weten te krijgen op basis van filmpjes en foto's die in de nacht van 21 op 22 september zijn gemaakt door de politie zelf en omstanders. Hun gezichten zijn herkenbaar, maar naam en woonplaats zijn onbekend.