Nieuws
1200873
Nieuws

Kinderen ergeren zich aan ’oneerlijk’ belgedrag ouders

Veel kinderen storen zich aan het mobiele belgedrag van hun ouders. Het zet kwaad bloed als vader en moeder aan tafel gewoon doorgaan met bellen, terwijl hun kroost de telefoon moet uitzetten. Dit wordt als onrechtvaardig gezien. Het argument dat iemand van het werk kan bellen, maakt op kinderen weinig indruk. Want een telefoon van een vriendje kan net zo belangrijk zijn, menen zij.

Dit blijkt uit een onderzoek dat Metrixlab deed onder 1000 ouders en 750 kinderen van 6 tot 12 jaar. Een op de drie kinderen uit die leeftijdsgroep vindt dat zijn ouders te lang bellen. Een andere bron van ergernis is het gemopper van ouders die niet snappen hoe de telefoon werkt. Irritant is ook het voortdurend op het scherm kijken of er nog nieuwe berichten zijn. Overigens geldt dat verwijt andersom in verhoogde mate. Ouders ergeren zich met name over de ’onnodig’ hoge rekeningen en het gezeur om een nieuwe telefoon, terwijl de oude het nog prima doet.

Verder blijkt uit dit onderzoek dat in opdracht van Hi Young is gedaan dat kinderen op steeds jongere leeftijd een eigen mobieltje krijgen. Dit jaar steeg het bezit hiervan bij kinderen tussen de 8 en 12 jaar van 55 naar 60 procent.