Nieuws/Binnenland
1200882
Binnenland

OM eist 8 jaar cel tegen broer Danny Gubbels

Tegen een 29-jarige broer van de in 2010 doodgeschoten 12-jarige Danny Gubbels, is vrijdag voor de rechtbank in Breda 8 jaar gevangenisstraf geëist. Zijn 28-jarige vriendin hoorde 5 jaar cel tegen zich eisen.

Op het terrein in Rucphen waar de twee woonden, is in oktober vorig jaar 130 kilo cocaïne, een vuurwapen en bijna 400.000 euro gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) begon in 2009 een onderzoek naar de vader van Danny Gubbels. Zo kwam het OM uiteindelijk ook bij de 29-jarige zoon terecht.

Danny Gubbels werd in juli 2010 doodgeschoten. Een ruzie over een partij cocaïne zou aan de schietpartij vooraf zijn gegaan. Twee Britten en een Nederlander zitten al langere tijd vast voor de moord.

Volgens officier van justitie Ria Lemstra hebben de broer en diens vriendin zich schuldig gemaakt aan de handel in cocaïne, witwassen en verboden wapenbezit. De 29-jarige John Gubbels geeft alleen toe dat hij een wapen heeft aangeschaft, nadat zijn broertje Danny was doodgeschoten op het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda. Zijn vriendin ontkent elke betrokkenheid bij de feiten waarvan zij beschuldigd wordt.

Henk Lenaerts, de advocaat van de 29-jarige verdachte, beklemtoonde dat in het onderzoek naar Gubbels senior zijn cliënt slechts een enkele keer opduikt. Dit terwijl vele gesprekken zijn afgeluisterd die de vader in de auto voerde. Lenaerts noemde zijn cliënt 'een kleine garnaal' in het onderzoek naar Gubbels senior en de mensen om hem heen.

De rechtszaak tegen vader Gubbels en een oudere broer van de 29-jarige verdachte is nog niet inhoudelijk behandeld. Een datum voor een volgende zitting is nog niet gepland. De uitspraak in de zaak tegen John Gubbels en zijn vriendin is op 28 september.