Nieuws/Binnenland
1201203
Binnenland

Speeltijd Wisgerhof

Na vijf wedstrijden zonder één enkele speelminuut staat de gepasseerde FC Twente-aanvoerder Peter Wisgerhof vanavond weer aan de aftrap in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.

„Het is lekker voor mij om weer een wedstrijd te kunnen spelen”, aldus de centrale verdediger. Hoewel het in de vorige ronde bijna misging tegen de amateurs van RVVH, toen FC Twente pas in de blessuretijd dankzij invaller Luc Castaignos afstand nam, stuurt FC Twente-trainer Steve McClaren ook tegen de eerstedivisionist zijn reservespelers naar het front. „Ik heb er vertrouwen in dat zij de klus klaren”, aldus de Engelsman, die onder meer voor Nicky Kuiper, Tim Cornelisse, Sander Boschker, Joey Pelupessy en Jerson Cabral basisplaatsen in petto heeft.

Dmitry Bulykin zit op de reservebank en is klaar voor de eerste speelminuten na zijn meniscusoperatie. „We hopen dat hij een halfuur kan spelen”, aldus McClaren, die daarnaast hoopt geen beroep te hoeven doen op Dusan Tadic en Nacer Chadli. De twee beste FC Twente-spelers zijn stand-by op de reservebank als het wedstrijdverloop niet naar wens is. Andere basisspelers als Wout Brama en Roberto Rosales krijgen een dag rust. Rasmus Bengtsson ontbreekt vanwege een lichte buikspierblessure, maar de Zweed heeft de hoop niet opgegeven zondag toch inzetbaar te zijn tegen Feyenoord. Leroy Fer tekent voor ander goed nieuws van het blessurefront. „We hopen dat hij volgende week kan aansluiten bij de groepstraining”, aldus McClaren.