Nieuws
1201700
Nieuws

Janssen drie jaar Vitesse

Theo Janssen zet zijn loopbaan voort bij Vitesse. De Arnhemse club bereikte vrijdag mondeling overeenstemming met Ajax over een transfersom van 600.000 euro en wist de speler zelf voor drie jaar aan zich te binden. De transfer wordt na het weekeinde officieel afgerond.

Ajax-trainer Frank de Boer betreurt de keuze van Janssen. „Ik heb altijd gezegd dat Theo door zijn ervaring en kwaliteiten een heel goede speler voor ons is. Maar ik heb hem eerlijk gezegd dat hij niet onomstreden was, dat er meer goede voetballers waren, die ik ook speeltijd wilde geven. Hij vond dat een moeilijke situatie. Theo was in eerste instantie gehaald als verdedigende middenvelder, maar dat is niet geweest wat het moest zijn. Als aanvallende middenvelder heeft hij het heel goed gedaan."

"We kunnen terugkijken op een vruchtbare samenwerking. Of ik hem iets verwijt? Ik vind het jammer dat hij het gevecht niet aangaat. Maar als hij niet kan leven met de toegenomen concurrentie, heb ik liever iemand die dat wel kan.”