Nieuws/Binnenland
1201915137
Binnenland

Noodhulp militairen aan Bahama’s afgerond

NASSAU - Nederland is de noodhulp aan de door de orkaan Dorian getroffen Bahama’s aan het afronden. Het ministerie van Defensie meldt dat woensdag is begonnen met het terugbrengen van militairen en materieel vanaf het eiland Abaco naar de Zr.Ms. Johan de Witt. Dat gebeurde vanwege de verslechterende weersomstandigheden.

Het tweede marineschip dat naar de Bahama’s was gevaren voor de hulpverlening, de Zr. Ms. Snellius, is al op weg terug naar Curaçao.

De afgelopen week hebben 550 Nederlandse, 50 Duitse en 50 Franse militairen noodhulp geboden aan de inwoners van Abaco. De militairen bouwden een brug die het noorden met het zuiden van het eiland verbindt. Ook is een haven opgeruimd en is het ziekenhuis opnieuw voorzien van elektriciteit en stromend water. Verder zijn wegen vrijgemaakt.

„We laten als militairen echt iets goeds achter, waar de lokale autoriteiten en bevolking van Abaco verder aan kunnen bouwen”, zei kapitein Roland van den Akker, die een coördinerende rol speelde bij de hulpverlening.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop