Nieuws
1201958
Nieuws

Column Gesink: Mooie opsteker

Robert Gesink kijkt terug op de dagzege van de Rabobankploeg in de Tour de France. Luis-Leon Sanchez won de veertiende etappe.

"Hoewel we met de ploeg voor een kort klassement naar de Tour de France kwamen, is de ritzege van Luis-Leon Sanchez een hele grote pleister op de wonde. Ik vind het heel knap van de mannen die nog in de Tour zitten, dat ze na alle tegenslag de knop zó kunnen omzetten. We wisten natuurlijk dat Sanchez een echte rittenkaper is en dat bewijst hij nu voor onze ploeg voor het tweede jaar op rij. Dit is een fantastische opsteker voor iedereen die hard heeft gewerkt om er iets moois van te maken in de Tour de France."

"Het is toch wel raar om de Tour vanaf de televisie te volgen. Zeker op zo’n moment, als je je ploegmaat ziet winnen. Een paar dagen geleden maakte ik nog deel uit van het peloton en nu is het opeens heel ver van mijn bed. Maar ik heb me er inmiddels bij neergelegd."

Lees de volledige column van Robert Gesink in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).