Nieuws
1202652
Nieuws

Internationale interesse Ajax-opleiding

Ruben Jongkind en Derk de Kloet van Ajax kregen in het Emirates Stadion van Arsenal de handen op elkaar van zo’n 120 vertegenwoordigers van 80 Europese topclubs. Zij woonden een presentatie van het duo bij, waarbij de Ajax-jeugdopleiding nieuwe stijl centraal stond. De ECA – verzameling van Europese topclubs – had de bijeenkomst georganiseerd voor de leden, waarbij jeugdacademies en de ontwikkeling van jeugdvoetbal centraal stonden.

Naast Ajax gaven ook Internazionale en Dinamo Zagreb een presentatie. „In Nederland is nogal wat scepsis over onze aanpak, maar hier kregen we louter positieve reacties”, aldus Jongkind. „We werden als voorlopers gezien, die iets nieuws toevoegen. We hebben naderhand afspraken gemaakt met Galatasaray, Rubin Kazan en ook Schalke 04 om eens verder te praten over onze filosofie en eventuele invoering.”

De jeugdacademie van FC Barcelona – ingericht naar de ideeën van Johan Cruijff – kreeg de prijs van beste Europese jeugdvoetbalopleiding. Ronald de Boer verzorgde de uitreiking van de prijs.