Nieuws/Binnenland
1202797962
Binnenland

Coronacrisis: maandag 21 september

LIVE | Besmettingen stijgen: meer dan 400 coronapatiënten in ziekenhuis

AMSTERDAM - Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt in Nederland hard op. Tegelijk valt het dodental nog mee vergeleken met de eerste golf. Elders in de wereld is Israël weer in lockdown gegaan en kleuren steeds meer plekken voor vakantiegangers ’oranje’. Er zijn wereldwijd 959.000 coronadoden, van wie zo’n 200.000 in de VS. Volg in dit liveblog het laatste coronanieuws.

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is gestegen tot boven de vierhonderd. Het is voor het eerst sinds 10 juni dat het aantal opgenomen patiënten boven die grens uitkomt. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zo goed als verdubbeld.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, verwacht dat het aantal patiënten ook de komende week blijft stijgen. „Om de druk gelijkmatig te verdelen worden de patiënten in de drukke regio’s verspreid.”

Ziektegevallen en positieve tests

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen dag met 2223 gestegen. Voor het eerst komt het aantal gemelde positieve tests in een etmaal boven de 2000 uit. Op zondag meldde het coronadashboard van de overheid 1849 nieuwe gevallen. Daarnaast registreerden de gezondheidsdiensten 26 nieuwe ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen.

In totaal liggen nu 410 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op zondag waren dit er 353. Het aantal opgenomen patiënten steeg in het afgelopen etmaal dus met 57. Dit is de grootste stijging in een dag sinds half maart. Op de verpleegafdelingen liggen nu 325 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 49 meer dan op zondag. Het aantal patiënten op de intensive care steeg van 77 naar 85.

Precies een week geleden, op 14 september, behandelden ziekenhuizen 209 mensen wegens coronabesmetting: 166 coronapatiënten op een verpleegafdeling en 43 op een intensive care.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

  • 350 studenten Europacollege Brugge in quarantaine
  • Spanje: ruim 30.000 nieuwe besmettingen sinds vrijdag
  • Grote delen van Wales op slot door scherpe stijging corona
  • Opnieuw meer dan 4000 nieuwe coronagevallen in VK
  • Medische adviseurs: VK kan half oktober 50.000 coronagevallen per dag hebben
  • Nieuw-Zeeland trekt bijna alle maatregelen tegen coronavirus in
  • Duitsland: 922 nieuwe besmettingen, 400 minder dan dag eerder
  • Taj Mahal heropent ondanks veel coronabesmettingen in India
  • Demonstratie tegen lockdown in Londen: 32 arrestaties

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het liveblog van zondag 20 september.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop