Nieuws/Binnenland
1202818
Binnenland

Broodje kebab vaak broodje poep

Het bekende broodje kebab lijkt in sommige gevallen meer op een broodje poep. Tot die opmerkelijke conclusie komt de Consumentenbond, dat de Turkse snack testte in de grote steden. In vijf broodjes vond de bond de poepbacterie E. coli.

Dat schrijft het AD. Veel van de broodjes waren bovendien te zout en te vet. “Mensen met een zwakke gezondheid lopen gevaar”, concludeert de Consumentenbond dan ook. In de 49 broodjes die de bond testte in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Breda, scoorden er 27 matig tot slecht.

Het aller-slechtste broodje kebab werd verkocht door grillroom Birtat aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam. Behalve de poepbacterie vonden de controleurs daarin ook de bacterie Staphylococcus aureus.

"Dit onderzoek laat wederom zien hoe belangrijk het is dat consumenten weten hoe het gesteld is met de hygiëne in de horeca''', zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. Volgens Combée maakt de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) binnenkort de gegevens van hygiëne-inspecties openbaar.