1203820
Binnenland

"Indi helpt Oranje uit de brand"

Bruno Martins Indi kan de komende tien jaar de linksback van het Nederlands elftal zijn. Dat zegt trainer Ronald Koeman, die de pas 20-jarige verdediger morgen tegen VVV in Venlo weer opstelt in het centrum van de defensie, maar hem voor Oranje in Boekarest moeiteloos overeind zag blijven als linksback.

„Ik denk dat hij hier uiteindelijk ook centraal zal blijven staan. Maar bij Feyenoord heeft hij ook al op de linksbackplaats gespeeld als we helemaal compleet waren. Als ik naar zijn leeftijd kijk, denk ik dat het Nederlands elftal voor een heleboel jaren in elk geval uit de brand is op de linksbackpositie’’, aldus Koeman, die verwacht dat Martins Indi op een nog hoger niveau gaat komen.

"Er zit zoveel rek in"

„Op basis van de dingen die ik nu elke dag van hem zie, zit er nog zoveel rek in bij hem. Ik vind dat hij op deze leeftijd al een groot compliment verdient. Als ik zie hoe zelfverzekerd hij is, hoe hij bij het Nederlands elftal durft te voetballen en hoe hij zich op alle fronten manifesteert, dan is het logisch dat hij nog hogerop gaat komen.”