Nieuws/Binnenland
1204047453
Binnenland

Partner filmt fatale sprong van Spaanse klif

Ter illustratie: de kliffen van Mallorca

Ter illustratie: de kliffen van Mallorca

MALLORCA - Een Nederlandse toerist is donderdag op het Spaanse eiland Mallorca verongelukt, meldt de Spaanse nieuwswebsite Diario de Mallorca. Het zou gaan om een 32-jarige man die overleed nadat hij van een klif van ongeveer 25 meter was gesprongen.

Ter illustratie: de kliffen van Mallorca

Ter illustratie: de kliffen van Mallorca

Omstreeks 13:25 uur sprong hij van het hoogste punt van de klif, met de bedoeling om in zee te landen, maar hij leek de afstand verkeerd ingeschat te hebben. Hij sloeg direct tegen de rotsen aan en verdween vervolgens onder water. Vol in het zicht van enkele toeschouwers, inclusief zijn zoon en partner die aan het filmen was. In het filmpje, in handen van de website, zijn de geschokte reacties duidelijk te horen. Het drama zou zich hebben voltrokken in het zuidwestelijke deel van het eiland Malgrats.

De Guardia Civil heeft het lichaam gelokaliseerd en experts proberen het nu te bergen. De partner en de andere toeschouwers van het ongeluk krijgen slachtofferhulp. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was donderdagavond nog niets bekend over de kwestie, aldus een woordvoerster.