Nieuws/Binnenland
1204114
Binnenland

'Onbegrijpelijk dat het weer mis is'

Fractievoorzitter Hans Wenneker van de plaatselijke Lingewaardse partij B06-L2000 noemt het onbegrijpelijk dat het weer is misgegaan met het declaratiegedrag van ex-burgemeester Harry de Vries van Lingewaard. Zijn partij trok samen met Lingewaard Nu aan de bel.

„Dit kan gewoon echt niet. De burgemeester moet het goede voorbeeld geven”, stelt Wenneker. Hij kreeg met enkele anderen bonnetjes uit 2011 te zien. Volgens hem ging het in totaal om een paar honderd euro. „Maar over 2012 gaat het voor zover wij weten om grote bedragen.”

Fractievoorzitter Marijke van Aalten van Lingewaard Nu stelt dat er vorig jaar geen grote fouten zijn gemaakt „maar wel veel”. Er zou onder meer sprake zijn van rekenfouten en te laat ingediende declaraties.

De twee partijen vroegen ook de declaraties van dit jaar op. „Normaal zouden we binnen 2 weken antwoord moeten krijgen, maar we hebben nog steeds niets ontvangen.” Van Aalten vindt het goed dat de burgemeester zijn conclusies heeft getrokken. „Dit is een herhaling van zetten. Hij heeft het al eerder gedaan.”

GroenLinks noemt het pijnlijk dat „er niet is geleerd van fouten uit het verleden”. Fractievoorzitter Lianne Duiven had een nieuwe bonnetjesaffaire totaal niet verwacht. Ze is blij dat de burgemeester uit zichzelf vertrekt. „Dit is niet goed te praten. Hiermee zet je bestuurlijk Nederland in een kwaad daglicht.”