Nieuws/Binnenland
1205113
Binnenland

Chadli niet tegen NEC

FC Twente-trainer Steve McClaren heeft voor de uitwedstrijd tegen NEC definitief een streep gehaald door de naam van Nacer Chadli. De Belgische aanvaller viel in de uitwedstrijd tegen Bursaspor uit met een bovenbeenblessure, die volgens McClaren ernstig is. ,,Het ziet er niet goed uit”, liet de Engelse trainer weten.

Als inderdaad sprake blijkt van een spierscheuring, wat wordt vermoed, dan is Chadli sowieso enkele weken uit de roulatie. Dat zou een zware tegenvaller zijn, want de Belgische international heeft de afgelopen weken een prima vorm geëtaleerd.

Wout Brama, die in Turkije zijn enkel blesseerde, is nog een twijfelgeval. De wedstrijd lijkt vroeg te komen voor de middenvelder, die in Bursa gewisseld moest worden, omdat hij niet meer verder kon.

FC Twente heeft overigens slechte herinneringen aan de uitwedstrijd tegen NEC. Vorig seizoen werd een week na de eclatante 6-2 zege op PSV met een 3-1 nederlaag in Nijmegen de vrije val ingezet, waardoor de titelpretendent uiteindelijk als zesde zou eindigen.