Nieuws/Binnenland
1206238515
Binnenland

Derde verdachte aangehouden in zaak corona-mishandeling café in Medemblik

Cafe 't Zeepaardje in Medemblik.

Cafe 't Zeepaardje in Medemblik.

Medemblik - De politie heeft een 46-jarige man aangehouden en verhoord in de zaak van het mishandelen, met de dood bedreigen en tegen hun wil vasthouden van twee gemeentelijke toezichthouders in café ’t Zeepaardje in Medemblik. Het gaat om inwoner van Medemblik, heeft een woordvoerder van de politie vandaag desgevraagd tegenover De Telegraaf bevestigd.

Cafe 't Zeepaardje in Medemblik.

Cafe 't Zeepaardje in Medemblik.

Inclusief de beheerder van het café, die volgens de politie had gedronken, en een tweede bezoeker zijn nu alle drie de verdachten bekend bij de politie. Het onderzoek loopt nog. Volgens de politie zijn de gebeurtenissen op camerabeelden goed te zien.

De toezichthouders in Medemblik controleerden in de nacht van 26 op 27 september het café aan de Kaasmarkt op de naleving van de coronaregels. Daarbij merkten ze onder meer op dat er onvoldoende afstand werd gehouden. Ook bleek er te worden gerookt. Nadat ze foto’s maakten, begonnen de handtastelijkheden.

Burgemeester Streng van Medemblik noemde het mishandelen van de gemeentelijke toezichthouders onacceptabel en sloot het café dezelfde dag voor twee weken.