Nieuws
1206445
Nieuws

Koeman: Van Gastel ooit hoofdcoach

Ronald Koeman denkt dat Jean-Paul van Gastel alle kwaliteiten heeft om in de toekomst Feyenoords hoofdcoach te worden. De huidige assistent kent bijna alle spelers die uit de jeugdopleiding doorstromen naar het eerste elftal omdat hij zelf als coach werkte in de Feyenoord Academy. Van Gastel doet er alles aan om de banden tussen de jeugdtrainers en de technische staf van het eerste elftal te versterken.

Koeman: „JP was bij mijn komst naar Feyenoord de man die ik erbij wilde hebben. De club wilde dat ook. Ik wist dat hij goed bij de jeugd werkte en dat hij zijn ervaringen zou meebrengen. Ik ga vaak op hem af. Hij weet hoe spelers zich ontwikkelen. Ik ken de spelers uit de A-junioren en Jong Feyenoord ook, maar ‘JP’ heeft ze onder zijn hoede gehad. Hij kent hun verleden en karakter. Daar is hij fantastisch in. Ik ga blind op hem af.”

„Of hij het kan overnemen als ik stop? Ja. Hij heeft de ambitie ook om een ploeg te leiden. Nu voelt hij zich happy in deze rol bij Feyenoord en kan veel ervaring opdoen.”