Nieuws
1209595
Nieuws

TeleVisie: Zaak-Schleck stinkt

Wielerspecialist Raymond Kerckhoffs bespreekt in zijn TeleVisie de dopingzaak van Frank Schleck. De Luxemburgse renner verliet eergisteren de Tour de France, nadat er bij een dopingtest Xipamide in zijn urine werd gevonden.

Complottheorieën in dopingzaken in de Tour de France lezen als thrillers. Epo voor een Russisch kinderziekenhuis, doping voor de hond, trainingskampen in Mexico en onder andere vervuild vlees uit Spanje. Stuk voor stuk waren het excuses om doping te verbloemen. De verklaring die Frank Schleck dinsdagnacht naar de Luxemburgse media verstuurde, lijkt opnieuw het script voor een spannende bestseller te zijn.

De Luxemburgse topwielrenner bezweert dat het verboden middel Xipamide in zijn lichaam is gekomen omdat onbekenden hem wilden ’vergiftigen’. Schleck heeft het verleden van het wielrennen, maar ook zijn eigen geschiedenis tegen zich.

Lees de hele teleVisie van Raymond Kerckhoffs in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).