Nieuws
1210005
Nieuws

Muziekdienst Deezer naar Nederland

Het Franse Deezer breidt zijn streamingmuziekdienst uit naar meer dan 200 landen, waaronder Nederland. Eind deze maand moet de Spotify concurrent in heel Europa beschikbaar zijn. Dat heeft de dienst bekendgemaakt op de Le Web conferentie in Parijs.

Deezer is een webgebaseerde dienst waarmee gebruikers naar 13 miljoen nummers kunnen luisteren op hun smartphone, tablet of pc. De dienst heeft overeenkomsten gesloten met alle vier de grote platenmaatschappijen, Sony, Universal, Warner en EMI.

De wereldwijde introductie van Deezer begint op 8 december met de lancering in een aantal nieuwe landen. Elke week zullen er nieuwe landen bijkomen. Het bedrijf heeft als doel om in juni 2012 in 200 landen aanwezig te zijn. Grote afwezige is de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft besloten de dienst niet beschikbaar te maken in de VS vanwege marktverzadiging en lage groeiverwachtingen. Om dezelfde redenen slaat Deezer ook Japan over. Eind januari moet de dienst wel actief zijn in Canada en Latijns Amerika.

Facebook integratie zal een belangrijk onderdeel zijn van de dienst. Zo kunnen artiesten hun nieuwe nummers en afspeellijsten delen met fans over de hele wereld.

Op dit moment is Deezer alleen beschikbaar in Frankrijk, België en Groot-Brittannië. De dienst biedt twee abonnementen aan: Premium (€4,99 per maand) en Premium+ (€9,99 per maand). Om muziek te kunnen beluisteren op mobiele apparaten is de duurdere variant verplicht. Spotify hanteert gelijke prijzen en voorwaarden.