Nieuws/Binnenland
1210023
Binnenland

'Nader onderzoek naar moordverdachte Ximena'

Een deskundige gaat nader onderzoek doen in de zaak rond de vermoorde 15-jarige Ximena uit Nootdorp. Een woordvoerster van de rechtbank heeft dat maandag gezegd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat de deskundige kijken naar de persoon van de verdachte Stanley A. Die werd al onderzocht door het Pieter Baan Centrum.

De zaak dient vrijdag weer voor de rechtbank in Den Haag. Mogelijk zou de zaak inhoudelijk worden behandeld, maar door een recent verzoek van de advocaat van A. gaat het nu om een pro-formazitting. Over een aantal andere verzoeken beslist de rechtbank pas vrijdag.

De advocaat wil alleen zeggen dat hij een aantal onderzoekswensen heeft, maar dat pas vrijdag aan de orde wil brengen.

Het lijk van het meisje werd in februari van dit jaar in de vroege ochtend op straat gevonden in de Goudenregenstraat in Den Haag. A. woont in die straat en meldde zich later bij de politie. Hij heeft verklaard het meisje om het leven te hebben gebracht.

A. zou Ximena op straat hebben aangesproken met de vraag wat ze - gezien haar jonge leeftijd - nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. Ze zouden in gesprek zijn geraakt en het meisje zou met A. zijn meegegaan. De verdachte zei eerder het meisje niet seksueel te hebben misbruikt.

De verdachte zou al een tijdlang hulp hebben gezocht voor zijn psychische problemen. Tien jaar geleden werd A. al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en hij kreeg toen 5 jaar jeugd-tbs.