Nieuws/Binnenland
1210028
Binnenland

Documentaire over Tomb Raider

Crystal Dynamics geeft een kijkje achter de schermen in ‘The Final Hours of Tomb Raider’. De studio is een samenwerking aangegaan met gamejournalist Geoff Keighley om een nieuw hoofdstuk in zijn Final Hours-serie te maken.

“Persoonlijk ben ik een groot fan van hetgeen Geoff heeft bereikt met de laatste twee Final Hours-projecten,” aldus Karl Stewart, global brand director Crystal Dynamics. “Soms raakt de persoonlijke kant bij het creëren van een computerspel verloren in het tumult van het tot bloei laten komen van een game. Geoff heeft een wonderbaarlijke kwaliteit juist die kant op een unieke en informatieve manier voor het voetlicht te brengen.”

“The Final Hours-serie documenteert het creatieve proces van de meest veelbelovende games van dit moment, met een speciale aandacht voor de laatste maanden van ontwikkeling,” zegt Geoff Keighley. “In het geval van Tomb Raider ben ik extra opgewonden omdat dit in basis een verhaal is over het opnieuw uitvinden van jezelf, zowel voor de ontwikkelstudio als voor de franchise.”

The Final Hours of Tomb Raider zal in maart 2013 beschikbaar komen voor iPad, PC en de Kindle Fire. Tevens wordt er gewerkt aan een interactieve app en een serie korte documentaires die gepresenteerd wordt door Chuck-ster en fanatieke gamer Zachary Levi.

Deze serie start met een interview met Camilla Luddington, die Lara Croft voorziet van haar stem en lichaam. In toekomstige documentaires bezoekt Levi de Crystal Dynamics-studio om kennis te maken met leden van het ontwikkelteam terwijl deze bezig zijn met de laatste loodjes van de ontwikkeling van de game.