Nieuws/Binnenland
1210029
Binnenland

Nieuwe Lara Croft:"Ze is nog steeds prachtig, maar ze is nu ook een mens"

Actrice Camilla Luddington leent niet alleen haar stem aan Lara Croft, maar is ook via motion-capturing in de game verwerkt. Dat bleek geen makkelijke taak, want volgens de actrice was het ‘het zwaarste werk dat ze ooit emotioneel en fysiek heeft gedaan.”

“Toen ik deze rol kreeg, had ik niet gedacht dat ik zoveel zou huilen. Ik had verwacht dat ik moest knokken. Ik dacht dat ik die Lara zou doen,” laat Luddington in ‘The Final Hours of Tomb Raider’ weten. “We kennen haar als koelbloedig, bijna een moordenaar. Ze is badass, maar in deze game zie je dat ze het moeilijk heeft.”

“Natuurlijk is ze een videogame icoon, maar ze is ook een sekssymbool. Ze strijdt voor waarin ze gelooft. Ze is dapper en ik vind dat sexy. De korte broekjes zijn weg en ik ben er zeker van dat de meeste mannen dat jammer vinden. Ik vind haar nieuwe look leuk. Ze is nog steeds prachtig, maar ze is nu ook een mens.”

De moeilijkste scene om te spelen vond Luddington die waarin Lara haar eerste moord pleegt. “Ze moet vechten voor haar leven. Het is fascinerend hoe ze daarop reageert. Ze loopt niet gewoon weg na haar eerste moord.”