Nieuws/Buitenland
1210203
Buitenland

Japanse kok van eigen genitaliën vervolgd

Een Japanse man die zijn eigen genitaliën kookte en serveerde tijdens een diner wordt waarschijnlijk aangeklaagd voor openbare schennis van de eerbaarheid. Dat heeft de politie van Tokio dinsdag bekendgemaakt.

Behalve de 23-jarige man heeft justitie nog drie mensen in het vizier die hielpen het diner te organiseren. Volgens een woordvoerster hebben de vier samengespannen om „openlijk het afgehakte mannelijke geslachtsdeel te tonen aan de 71 verzamelde gasten”.

De Japanse justitie kan niet strafrechtelijk optreden tegen het opdienen van het geslacht op zich. Het land heeft namelijk geen wet tegen kannibalisme.

De man heeft bekend dat het diner heeft plaatsgevonden. Volgens hem is het etentje gehouden om „bewustwording te creëren over seksuele minderheden”. De 23-jarige illustrator beschrijft zichzelf als aseksueel.

Zijn zaakje was is maart chirurgisch verwijderd, ingevroren en onderzocht op ziektes, voordat hij het in mei in een muziekclub in Tokio liet opdienen. Een portie kostte 20.000 yen (194 euro).