Nieuws/Binnenland
1210510
Binnenland

Motief Kekerdom nog mysterie

Over het drama dat zich heeft afgespeeld in de woning van recherchechef Jan Petter van het korps Gelderland-Zuid, wordt steeds meer duidelijk. Het motief van schutter, recherchechef Jan Petter, blijft nog steeds een raadsel.

Petter is inderdaad verantwoordelijk voor de dood van het Millingse stel René van de Wijdeven en Inge Kee. Dat heeft de korpsleiding van de politie Gelderland-Zuid donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens de persconferentie over de resultaten van het onderzoek in Kekerdom.

Driehoeksverhouding

Zondag 9 september werden daar drie levenloze lichamen gevonden. Waarom Petter tot zijn daad is gekomen, is nog altijd onduidelijk. Het stel kwam in contact met Petter toen ze vorig jaar in Millingen kwamen wonen. De moorden zijn gepleegd toen hun driehoeksverhouding net was beëindigd. De politie Gelderland-Midden, die het onderzoek leidt, concludeerde bovendien dat Jan Petter het stel financieel ondersteunde.

In zowel Petters woning als in het huis van Inge Kee en René van de Wijdeven werden wietkwekerijen aangetroffen. Van de Wijdeven had enorme geldproblemen.