Nieuws/Binnenland
1210844
Binnenland

Singh sleutel naar India?

De komst van Harmeet Singh opent voor Feyenoord wellicht deuren naar India, een van de sterkst opkomende economieën in de wereld. De familie van Singh is vanuit Punjab, de grensprovincie met Pakistan waar de Sikhs wonen, geëmigreerd naar Noorwegen.

De nieuwe Feyenoord-speler is zelf geboren in Oslo. Singh heeft desondanks een heel sterke band met het land van zijn ouders. "Ik speel dan wel voor de Noorse nationale ploeg, maar India zit in mijn hart. Zelfs mijn speelstijl is voor een deel Indiaas.”

Als Singh met Feyenoord weet door te dringen tot de Champions League zal dat aan de boorden van de Ganges niet onopgemerkt blijven. "India is natuurlijk vooral het land van cricket en hockey, maar voetbal is wel sterk in opkomst”, weet Singh.

In het verleden ontplooide Feyenoord gedurende het dienstverband van Shinji Ono in Rotterdam activiteiten in Japan, terwijl PSV zich op de Zuid-Koreaanse markt begaf met Park, Lee en de Koreaanse held Guus Hiddink. De ervaring leert, dat de revenuen van dergelijke projecten in het algemeen bescheiden zijn.