Nieuws/Binnenland

Tas geïnspireerd op billen Lady Gaga

Het Franse modehuis Thierry Mugler, lanceerde tijdens de modeshow in Parijs een tassenlijn. Creatief directeur Nicola Formichetti, tevens stylist van Lady Gaga, liet zich bij een model inspireren door de billen van La Gaga.

Het modehuis staat bekend om zijn strakke, uitgesproken en futuristische silhouetten, zo meldt fashionunited. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de collectie, bestaande uit dertig modellen, deels is geinspireerd op de spraakmakende popster.

De tassencollectie bevat vrouwelijke modellen, wapen-achtige avondtassen en een sportlijn, waar de billentas onder valt. Volgens de ontwerper hoeven we ons overigens geen zorgen te maken of het wel ´stylish´is, zo´n achterwerk aan je schouder. "Het voelt een beetje gevaarlijk, maar ik wilde niet te ver gaan met de ontwerpen - althans nog niet. De lijn heeft een punk rock uitstraling, maar het is nog steeds vrij chic", zegt Formichetti geruststellend in een interview met WWD. De tassenlijn zal vanaf komend voorjaar in zo'n vijftig winkels wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Het is trouwens niet voor het eerst dat een vrouwelijke bilpartij inspireert bij een tassenontwerp. Russische ontwerpster Ella Abushkevich kwam eerder met de popka-bag.