Nieuws/Binnenland
1211868
Binnenland

De reistip van... Sabine de Witte

Een (bekende) reiziger onthult zijn of haar beste reistip. Deze week Sabine de Witte, die schrijft over (luxe) reizen op haar populaire blog.

Wie: Sabine de Witte (27)

Wat: reisjournalist, schrijft sinds drie jaar reisverhalen op haar onafhankelijke blog www.sabinedewitte.nl

Reist: minimaal twee keer per maand voor werk, één keer per jaar privé.

Beste reisgezelschap: haar zakenpartner

Droomt nog van: Patagonië

Tsjechië

„Praag is echt een topstad: veel cultuur, heel goed eten, groen, vriendelijke mensen. Ik ontdek er telkens weer nieuwe dingen. Oktober is een goede maand om te gaan, ook qua temperatuur. In november is het kouder, maar komt de stad al in de kerstsfeer, ook heel fijn.

Een Nederlandse vriend verhuurt mooie, luxe appartementen in de binnenstad, voor grote en kleine groepen. Als je wat meer geld te besteden hebt, zou ik gaan voor hotels als Mandarin Oriental of Boscolo (vijf sterren). In het Municipal House – het oude gemeentehuis – kun je klassieke concerten en fototentoonstellingen bezoeken in een mooie setting. Twee andere aanraders: het Artbanka Museum met werk van jonge kunstenaars en het Museum of Torture met martelwerktuigen uit de communistische tijd. Ik heb leren schieten in schietschool Strelnice Avim, een bijzondere ervaring.

Wil je een mooi uitzicht over de stad, dan kun je de tv-toren Petrin beklimmen of met de stoeltjeslift naar boven. Winkelen kan heel goed in en om de Parizska, een soort P.C. Hooftstraat waarin je alle grote ontwerpers vindt. Vlakbij zitten veel lokale designers: mooie, betaalbare kleding. Veel restaurants combineren de Frans-Tsjechische keuken: heel toegankelijk.

Een goed restaurant is Savoy. Tsjechen beginnen de (mid)dag vaak met taart en hier moet je de Sachertorte zeker proberen.

Als je zin hebt in een middagje spa kun je terecht bij eerder genoemde hotels of bijvoorbeeld The Augustine. Ook als je er niet logeert, kun je de spa bezoeken. Voor stappen moet je bij de 24 uur geopende Buddha Bar, of Klub Lavka zijn: vier zalen, vier muziekstijlen en halfblote danseressen op de bar. Ook dat is Praag.”

www.appartementpraag.nl

www.sabinedewitte.nl