Nieuws/Vrouw

Recept van dinsdag 18 sep 2012

Italiaanse biefburger

undefined

Ingrediënten: 500 g gehakt ˜ 20 g vers broodkruim ˜ 1 ei ˜ 2 el fijngehakte basilicum ˜ 2 el tapenade van zwarte olijven ˜ 1 el plantaardige olie, plus extra om mee te bestrijken ˜ 1 rode ui, in dunne ringen ˜ 4 ciabattabroodjes, opengesneden en geroosterd ˜ 40 g rucola ˜ 2 grote romatomaten, in dikke plakken ˜ 85 g mayonaise ˜ 1 teen knoflook, gekneusd ˜ 2 tl versgeperst citroensap ˜ versgemalen zwarte peper

1. Meng gehakt, broodkruimels, ei, basilicum en de helft van de tapenade in een grote kom. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

2. Vorm 4 gelijke plakken van ± 10 cm breed en 2 cm dik. Leg ± 20 minuten in de koelkast of tot ze stevig zijn.

3. Meng de mayonaise, knoflook en het citroensap in een kom. Breng de aioli op smaak met zwarte peper. Zet afgedekt in de koelkast.

4. Bestrijk de bakplaat licht met plantaardige olie en verwarm voor. Bak de biefburgers aan beide kanten tot ze gaar zijn.

5. Leg de ui erbij, besprenkel met plantaardige olie en bak in ± 5 minuten goudbruin.

6. Besmeer de onderste helft van de broodjes met de helft van de aioli. Bedek met de helft van de rucola, de burger, tomaat en uiringen. Dan weer aioli, tapenade en rucola. Dek de burger af met de bovenkant van de broodjes.

BEREIDING 25 minuten

GEZELLIG!

Alle recepten komen uit BBQ Meer dan 50 heerlijke recepten voor de grill (€ 7,50 Veltman Uitgevers, ISBN 9789048305247)