Nieuws/Binnenland
1215868
Binnenland

Holtkamper ontvangt Caravaning Design Award

De Nederlandse tenttrailerfabrikant Holtkamper is onderscheiden met de ‘Caravaning Design Award: innovations for new mobility 2012/2013’ voor hun innovatieve vouwsysteem Wind Force. Het systeem laat vouwwagens en tenttrailers zichzelf door middel van lucht automatisch in drie minuten uit- en invouwen, ongeacht de weersomstandigheden.

Het systeem betekent een mijlpaal in de ontwikkeling van vouwwagens en tenttrailers, omdat tenttrailers met het Wind Force systeem geen gebruik maken van tentstokken of -scheerlijnen. Bert Holtkamp, directeur van Holtkamper en tevens uitvinder van het gepatenteerde Wind Force vouwsysteem, krijgt de prijs uitgereikt tijdens de Caravan Salon 2012 in Düsseldorf. De Caravaning Design Award is één van de categorieën van de prestigieuze Red Dot Design Awards die iedere twee jaar worden uitgereikt.

 

Natuurlijk principe

Het Wind Force vouwsysteem werkt door gebruik te maken van het natuurlijke principe van overdruk en vacuüm. Een tenttrailer met voortent staat met het nieuwe systeem in circa drie minuten en is ook in dezelfde tijd weer ingevouwen. Bert Holtkamp: "Met deze vinding kunnen vouwwagens en tenttrailers nu letterlijk met één druk op de knop in- en uitgevouwen worden. Er is geen lichamelijke inspanning meer nodig om de tent op te zetten waardoor je zelfs de tent kunt uit- en invouwen als je alleen bent. Dit maakt kamperen nog leuker en vooral eenvoudiger."

 

Minder opzethandelingen

Inmiddels kunnen de modellen Kyte en Astro worden uitgerust met het gepatenteerde vouwsysteem. De pomp die zorgt voor de overdruk, bevindt zich aan de buitenzijde van de tenttrailer, waardoor de beschikbare bagageruimte niet kleiner wordt.

 

Door het automatische systeem is het aantal opzethandelingen sterk gereduceerd. Ook de volgorde van de handelingen is logisch en eenvoudig. Na het verwijderen van het dekzeil van de tenttrailer wordt het systeem met een druk op de knop ingeschakeld. Tijdens het uitvouwen zoekt het grondzeil van de tent zelf de juiste plaats. Rimpelvorming van de tent door foutief opzetten behoort tot het verleden. Tentstokken en scheerlijnen zijn niet meer nodig. Voor een enkele overnachting kunnen zelfs ook tentharingen achterwege blijven.

 

Tijdens de komende beurs Caravan Salon, van 25 augustus t/m 2 september in Düsseldorf is de nieuwe vinding te aanschouwen tijdens demonstraties in de stand van Holtkamper. In de showrooms in Emmen en Bunnik is Wind Force momenteel ook tijdens demonstraties te zien.