Nieuws/Binnenland
1215877
Binnenland

Erwin Olaf wil meer hoffelijkheid

De organisator van de kiss-in in Amsterdam die een verslaggever van GeenStijl in het gezicht spuugde, maakt deel uit van een klankbordgroep die zich inzet voor meer hoffelijkheid in de hoofdstad.

De zeven leden van de klankbordgroep zetten zich in voor meer hoffelijkheid in Amsterdam, "elk op hun eigen manier", zo staat te lezen op de website. De positie van Erwin Olaf in de groep lijkt omstreden na zijn spuugactie, stelt Metro.

Het zevenmanschap, zoals de groep wordt genoemd, valt onder GroenLinks-wethouder Andreé van Es. Ze was donderdag niet beschikbaar voor een reactie aan Metro.

Stinkende adem

Erwin Olaf verklaarde eerder op zijn Facebookpagina geen spijt te hebben van zijn actie. Hij stelt dat journalist Tom Staal het er zelf naar gemaakt heeft. "Verslaggevers die zich opdringen, niet luisteren, drammen, me aanraken zonder toestemming, uit hun mond stinken en mij proberen te vernederen krijgen deze behandeling!", foeterde Olaf.

UPDATE: Inmiddels heeft Erwin Olaf via zijn Facebookpagina wèl spijt betuigd. ,,Het was inderdaad niet chique (...) maar ik ben ook maar een mens, wie tegen zulke lage verslaggevers kan moet het maar zeggen, die mag onmiddellijk mijn plaats innemen. "