Nieuws/Binnenland
1215955
Binnenland

Onderzoek naar moord Ximena afgerond

Het onderzoek naar de moord op het 15-jarige meisje Ximena uit Nootdorp is afgerond. De 25-jarige verdachte Stanley A. is in het Pieter Baan Centrum onderzocht en het Openbaar Ministerie (OM) wacht alleen nog op de rapportage van de onderzoekers over zijn persoonlijkheid.

Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Den Haag tijdens een zogeheten pro formazitting, waarin de stand van het onderzoek aan de orde kwam. Mogelijk dat de zaak tegen A. op 21 september inhoudelijk wordt behandeld. Diens advocaat zei op dit moment geen nader onderzoek te wensen, maar sluit niet uit dat dit verandert wanneer de rapportage over verdachte's persoonlijkheid er is.

Het lijk van het meisje werd in februari van dit jaar in de vroege ochtend op straat gevonden in de Goudenregenstraat in Den Haag. A. woont in die straat en meldde zich later bij de politie. Hij heeft verklaard het meisje om het leven te hebben gebracht.

A. zou Ximena op straat hebben aangesproken met de vraag wat ze - gezien haar jonge leeftijd - nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. Ze zouden in gesprek zijn geraakt en het meisje zou met A. zijn meegegaan. De verdachte zei eerder het meisje niet seksueel te hebben misbruikt.

De verdachte zou al een tijdlang hulp hebben gezocht voor zijn psychische problemen. Tien jaar geleden werd A. al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en kreeg toen 5 jaar jeugd-tbs.

Zowel A. als nabestaanden van het slachtoffer waren woensdag aanwezig. De rechter begon de zitting door haar innige deelneming te betuigen aan de nabestaanden.