Nieuws
1216063
Nieuws

Online gokbeleid hard nodig

Ruim één miljoen Nederlanders gokken regelmatig via internet. Maar adequaat Nederlands toezicht op deze gokbranche en rechtsbescherming is er niet. Sterker nog: er is zelfs helemaal geen beleid. En in de Wet op de Kansspelen (WOK) uit 1964 wordt het woord internet niet eens genoemd. Daarover luiden voorzitter Guido Maas en bestuurslid Robin Linschoten van de Stichting Online Gaming Nederland (STIOG) de noodklok. "Oplichters lachen zich een bult."

Volgens hen is de beste garantie voor een efficiënt kansspelbeleid een gereguleerd attractief aanbod, waarbij verschillende partijen bij de overheid een vergunning kunnen aanvragen. "De politiek moet echt haast maken met efficiënte wettelijke regulering, gebaseerd op de vraag van de consument en markt."

"Mensen die nu spelen via het internet zijn in feite vogelvrij en lopen grote kans opgelicht te worden door niet-Europese gokbedrijven in Azië, Afrika of Caribische gebied. Op verschillende Caribische eilanden is een vergunning in tien minuten geregeld."

Lees meer in De Telegraaf van maandag.