Nieuws/Binnenland
1216166
Binnenland

'Uitbuiting door champignonkweker'

Het forensische onderzoeksbureau Comrafi uit Rotterdam is een intern onderzoek gestart bij de van grootschalige uitbuiting verdachte champignonkwekerij Prime Champ in Venlo. Dat gebeurt op verzoek van de directie van het bedrijf, blijkt uit een brief aan het personeel.

Comrafi-directrice Margaret Plaum zegt een uitgebreid feitenonderzoek te gaan doen bij Prime Champ. "Daarbij koppel ik personeel- en salarisbestanden aan elkaar en vergelijk deze.” Prime Champ-directeur Geert Verdellen laat weten dat hij middels dit interne en onafhankelijke onderzoek ‘zo snel mogelijk duidelijkheid wil verschaffen voor leveranciers, afnemers en personeel’.

Drie personeelsleden, waaronder het hoofd financiën en personeelszaken, zijn als verdachten aangemerkt in deze zaak. Zij zijn volgens Verdellen niet op non-actief gesteld ‘omdat er geen nieuwe belastende informatie tegen hen is bijgekomen’. De Rabobank, die mede-eigenaar is van Prime Champ, kondigt aan te zullen ingrijpen als de aantijgingen tegen de champignonkweker waar blijken te zijn.