Nieuws/Buitenland
1216173
Buitenland

O.J. Simpson dreigt villa kwijt te raken

Net als honderdduizend andere Amerikanen voor hem al overkwam, dreigt ook O.J. Simpson zijn huis kwijt te raken aan de bank. Kredietverstrekker JPMorgan Chase heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend om beslag te laten leggen op de villa van de gevallen football-ster en acteur, omdat die zijn hypotheek niet meer kan betalen.

Simpson kocht de luxueuze villa in Florida elf jaar geleden voor bijna 600.000 dollar (ruim 450.000 euro). Veel plezier heeft hij er momenteel niet van. Simpson zit een gevangenisstraf uit van 33 jaar vanwege een gewapende overval en een kidnapping in een hotel in Las Vegas in 2007. Pas na 9 jaar komt hij in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Het verzoek tot beslaglegging komt niet als een verrassing. Simpson zit al jaren financieel aan de grond. De politie arresteerde hem in 1994 op verdenking van moord op zijn vrouw en haar vriend. Na een lang proces dat Amerika maanden in zijn greep hield, werd hij een jaar later vrijgesproken. In een civiele zaak werd hij jaren later wel verantwoordelijk voor hun dood gehouden en moest hij ruim 24 miljoen euro aan de families van de slachtoffers betalen.