Nieuws/Buitenland
1216174
Buitenland

'O.J. Simpson bekent moord op ex-vrouw'

O.J. Simpson heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor een van de meest geruchtmakende moorden uit de wereldgeschiedenis...

Dat meldt The National Enquirer. De voormalig topsporter zou hebben toegegeven dat hij zijn ex-vrouw Nicole Brown heeft vermoord. Hij zou één van de producers van Oprah Winfrey vanuit de gevangenis hebben laten weten dat hij Brown met een mes neerstak uit zelfverdediging en hij is bereid om zijn verhaal nogmaals te doen voor de camera.

Simpson was in de jaren zeventig een van de beroemdste spelers van het American football. De politie arresteerde hem in 1994 op verdenking van moord op zijn vrouw en haar vriend. In de geruchtmakende moordzaak werd Simpson opgepakt na een kilometerslange achtervolging. Na een lang proces werd hij een jaar later vrijgesproken. In een civiele zaak werd hij later wel verantwoordelijk gesteld voor hun dood en moest hij ruim 24 miljoen euro aan de families van de slachtoffers betalen.

Oprah Winfrey liet onlangs weten het spijtig te vinden dat ze Simpson geen bekentenis heeft kunnen ontlokken. Het lijkt er nu dus op dat het de talkshowdiva alsnog is gelukt. Momenteel zit de oud-american footballspeler een gevangenisstraf van negen jaar uit voor een overval en ontvoering in Las Vegas in 2008.