Nieuws
1216284
Nieuws

Rhapsody niet blij met app-abonnementen

Muziekdienst Rhapsody dreigt haar iPhone-applicatie uit de App Store terug te trekken nu Apple nieuwe eisen heeft gesteld rondom het gebruik van abonnementen in iPhone- en iPad-applicaties.

De nieuwe regels vereisen aanbieders van abonnementsdiensten zoals kranten, tijdschriften en ook muziekdiensten om een abonnementsvorm aan te bieden via de app zelf. Het is ook toegestaan om daarnaast via een externe weg hetzelfde abonnement aan te bieden. Als een abonnee via de app betaalt, gaat 30 procent van de kosten naar Apple.

Rhapsody vindt dit een onacceptabel groot percentage. Volgens het bedrijf kan het niet uit de kosten komen als Apple zo'n groot deel van de opbrengst claimt. Zo moet de dienst al geld afdragen aan labels en exploitanten van creditcards, waardoor er zeer weinig overblijft voor Rhapsody zelf.

Het bedrijf is dan ook niet van plan om aan de eisen van Apple te voldoen. In een verklaring stelt het dat het nu in overleg is met andere app-makers over de te nemen stappen tegen de iPhone-fabrikant.