Nieuws
1216349
Nieuws

Geintje: YouTube-profiel Justin Bieber geschorst

Een grapjas op videosite YouTube heeft ervoor gezorgd dat het officiële profiel van Justin Bieber tijdelijk werd geschorst. Hierdoor waren muziekvideo's van de popster enkele uren niet te bekijken.

Een YouTube-gebruiker met de naam iLCreation diende een klacht in over de video's die op Biebers profiel staan. Zij zouden inbreuk maken op het auteursrecht van de zanger. Dat is natuurlijk niet het geval, omdat Bieber zelf de rechten op zijn eigen muziek bezit. YouTubes beleid op dit gebied is echter nogal streng en volgt de filosofie van 'eerst schieten, dan vragen stellen'.

Het is namelijk standaard procedure dat een profiel na een klacht tijdelijk wordt geschorst totdat experts van YouTube een onderzoek in kunnen stellen. Blijkbaar geldt dit ook voor profielen van bekende popsterren.

ILCreation flikte hetzelfde trucje ook bij de profielen van ondermeer Rihanna, Lady Gaga en Bruno Mars. In deze gevallen werd niet telkens het hele profiel geschorst, maar werden wel enkele video's tijdelijk offline gehaald.

Inmiddels zijn alle video's weer gewoon te bekijken.