Nieuws/Binnenland
1216569
Binnenland

Nintendo weert Bijbelse game van 3DS

Nintendo heeft besloten om de downloadbare game The Binding of Isaac niet toe te voegen aan de 3DS eShop. Volgens ontwikkelaar Edmund McMillen, bekend van Super Meat Boy, had de Japanse gamesuitgever moeite met het Bijbelse thema.

Via Twitter laat McMillen weten: “Na een lang interne debat heeft Nintendo besloten om The Binding of Isaac niet toe te laten op de 3DS. Zoals velen al verwachtten was de reden de ‘twijfelachtige religieuze content’ van de game. Godzijdank dat Steam bestaat.”

The Binding of Isaac is gebaseerd op het Bijlse verhaal “Het offer van Isaäk” waarin god Abraham op de proef stelde door hem te vragen om zijn zoon te offeren. In de game moet de speler de kleine Isaac helpen te ontsnappen aan zijn moordlustige moeder die dezelfde opdracht van god krijgt.

Voor €4,99 is The Binding of Isaac te downloaden via Steam. McMillen is erg blij dat daar de game in ieder geval wel mag verschijnen. “Ik wil Steam wederom bedanken voor de volledige steun voor Isaac en het feit dat ze niet een leeftijdskeuring of censureerring eisen voor de games die uitgegeven worden.”