Nieuws
1216619
Nieuws

Berichtenlek Apple-werknemer door iPhone-fout

Door een beveiligingslek in Apple's chatapp iMessage zijn berichten van een werknemer van de iPhone-fabrikant uitgelekt. Gadgetblog Gizmodo wist de hand te leggen op de door hem verstuurde en ontvangen berichten en foto's.

Het blog publiceerde ondermeer enkele pikante foto's en sms'jes van de man, die door zijn vrienden Wiz genoemd wordt. Er zijn geen bedrijfsgeheimen of andere gevoelige data uitgelekt, maar de Apple-werknemer is door de publicatie behoorlijk in verlegenheid gebracht.

Het lek werd in december al ontdekt door lezers van technologiesite Ars Technica. Het komt erop neer dat berichten die voor één ontvanger bedoeld zijn, door een fout ook worden verstuurd naar oudere telefoons waarin dezelfde simkaart heeft gezeten. Berichten die via iMessage worden verstuurd, kunnen op deze manier ook op een al verkochte of gestolen iPhone opduiken.

In dit geval lijkt het erop dat Wiz een telefoon heeft geactiveerd met zijn eigen simkaart, waarna deze in de handen van een consument is terecht gekomen. Deze ontving opeens rare sms'jes van mensen die hij niet kende, alsmede nogal aparte foto's, zoals van een transseksueel. Hierop stapte hij naar Gizmodo, die tot publicatie van de berichten overging. Naar eigen zeggen deed het blog dit om aandacht te vragen voor het beveiligingslek.