Nieuws/Binnenland
1216620
Binnenland

Vijf arrestaties in zaak Gubbels

In het onderzoek naar de moord op 12-jarige Danny Gubbels, heeft de politie onverwachts nieuwe aanhoudingen verricht. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag tijdens een behandeling van de zaak in Rotterdam.

De officier van justitie zei dat het om vier of vijf arrestaties gaat, die in de afgelopen twee à drie weken zijn verricht. Waarvan justitie hen verdenkt werd tijdens de zitting niet duidelijk.

Gubbels werd in juli 2010 doodgeschoten in een woning op een woonwagenkamp in Breda.

Advocaat Eric Thomas zegt dat er vijf arrestaties zijn verricht in verband met de ruzie over drugs die volgens het Openbaar Ministerie aanleiding was voor de schietpartij. Het OM denkt dat de daders van de schietpartij ruzie met de familie Gubbels hadden over een partij van 400 kilo cocaïne. De vader en twee broers van Danny werden eerder dit jaar opgepakt op verdenking van drugshandel.

Thomas zegt dat in België drie mensen werden aangehouden en zijn uitgeleverd. De twee Nederlandse verdachten die hij bijstaat zijn inmiddels weer vrij.

Voor de moord zitten twee Britten en een Nederlander al langere tijd vast. De rechtbank behandelt hun zaak in november inhoudelijk.