Nieuws/Vrouw

Recept van donderdag 19 juli 2012

Aardappel-perengalette met Roquefort

undefined

Ingrediënten: 4 vastkokende aardappels (zoals Nicola of Charlotte) ~ 1 stevige peer ~ 100 g Roquefort of andere blauwe kaas

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snij in plakjes van 2 mm dik. Leg ze overlappend op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat zodat er vier rechthoeken ontstaan.

2. Schil de peer en snij in kleine blokjes. Strooi over de aardappels en verkruimel de kaas erover (kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).

3. Bak in ± 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer direct.

BEREIDING 40 minuten

Proef Parijs

Alle recepten komen uit Chez Rachel, recepten uit de kleinste keuken van Parijs (€ 24,95 VBK Media, ISBN 9789021551371)