Nieuws/Binnenland
1217222229
Binnenland

Gevangenis in Ter Apel weer bijna coronavrij

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

DEN HAAG - Bijna alle gedetineerden in de gevangenis in Ter Apel die besmet waren geraakt met corona zijn weer gezond. Slechts drie gevangenen hebben volgens de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) momenteel het virus nog onder de leden, nadat vorige week bekend was geworden dat 137 van de ruim 400 gedetineerden besmet waren.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De DJI meldt dat vanaf donderdag het dagprogramma in de gevangenis weer wordt opgestart. „Gedetineerden kunnen dan weer aan het werk en mogen sporten. Wel wordt er gewerkt met kleinere groepen en komen gedetineerden niet in contact met gedetineerden die op andere afdelingen verblijven.”

De gevangenis ging in lockdown, nadat er veertien besmettingen waren vastgesteld. Daarop werd iedereen getest en bleek een derde van de gedetineerden besmet te zijn. Vervolgens moesten de besmette gevangenen zeven dagen verplicht de hele dag in hun cel blijven.

De DJI laat verder weten dat in de gevangenis in Nieuwegein nog zes gedetineerden, verspreid over twee afdelingen, besmet zijn met corona. Daar waren eerder twintig gevangenen positief getest. Ook de Penitentiaire Inrichting Nieuwegein treft voorbereidingen om het werk en bezoek weer mogelijk te maken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop