Nieuws/Binnenland
1219004
Binnenland

Voor de rechter om houten piemel

Kunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen moet in de rechtbank verschijnen vanwege de metershoge houten piemel in zijn voortuin. De Koning maakte de piemel uit protest tegen een wijkagent uit de Brabantse plaats.

De man had het enorme gevaarte in de tuin geplaatst als uiting van zijn vrije mening, maar de politie heeft de piemel weggehaald. Bij het houten geslacht stond een bordje met de naam van een wijkagent. De kunstenaar was boos dat de diender zijn dochter had aangehouden en haar had gefouilleerd. "Hij begon zomaar in haar zakken te voelen. Dat vind ik belachelijk. Ik heb daar toen een klacht over ingediend, maar toen ik niets hoorde, besloot ik de piemel te maken."

Lullig verhaal

De politie was niet te spreken over het 'kunstwerk' en nam het houten zaakje in beslag. Nu moet De Koning zich 19 september bovendien verantwoorden voor de rechter. De kunstenaar is woedend dat er een rechtszaak komt. "Mijn advocaat vond het al een heel lullig verhaal, maar wel een interessante zaak. Een houten lul is duidelijk kunst, dus ik snap niet hoe de politie hier een zaak van kan maken." De Koning vindt het 'kinderachtig' dat de politie niet tegen grapjes kan.