Nieuws/Buitenland
1220028241
Buitenland

Passagiers brengen oud en nieuw noodgedwongen door op cruiseschip

De Viking Orion

De Viking Orion

ADELAIDE - Honderden passagiers op een cruiseschip voor de kust van Australië hebben de jaarwisseling noodgedwongen aan boord doorgebracht. Het schip, Viking Orion, vertrok op tweede kerstdag uit de haven van het Nieuw-Zeelandse Wellington en kon sindsdien nergens meer aanmeren vanwege zogenaamde aangroei op de romp van het schip.

De Viking Orion

De Viking Orion

Volgens de Britse krant The Guardian is het schip vanwege de aangroei geweigerd in de havens van zeker vier Nieuw-Zeelandse en Australische steden. De schimmels vormen een biologisch risico. De rederij is er uiteindelijk in geslaagd de aangroei op tientallen kilometers van de kust van Australië door duikers weg te laten halen, waarna het schip op zondag koers kan zetten richting Melbourne.

Een van de opvarenden uit via sociale media zijn ongenoegen met de situatie. Hij stelt dat de honderden voornamelijk Amerikaanse opvarenden „boos en ontevreden” zijn vanwege de situatie. In een brief aan alle passagiers is excuses aangeboden voor de „cruise die niet aan de verwachtingen voldoet.” De rederij belooft compensatie aan de passagiers.