Nieuws/Binnenland
1220567
Binnenland

Kringloop deluxe

Nederland kent een nieuw soort kringloopwinkel. The Vintage Store die gisteren zijn deuren opende in Heemstede, neemt alle waar voor hergebruik op en is ingericht als een hippe tweedehandswinkel.

En daarmee komen kringloop en vintage dichter bijelkaar. „Kringloopwinkels zijn er in verschillende soorten en maten maar grosso modo zijn het wat oubollige, suffige winkels waar je kan snuffelen tussen oude spullen, meestal op een goedkope locatie buiten het centrum”, zegt Richard Hermes van The Vintage Store.

„Tweedehandswinkels selecteren meer welke spullen ze willen opnemen. Wij nemen we alles op wat bruikbaar is, zoals in gewone kringloopwinkels. Maar klanten komen bij ons binnen in een soort warenhuis met drie verdiepingen. Er is veel aandacht voor het presenteren van produkten om te laten zien wat je met oude spullen kunt doen”, legt hij uit.

De hippe kringloop telt 1800 vierkantemeter en is ingericht door interieurontwerper Ron Veldhuysen.

De initiatiefnemers van The Vintage Store, drie ondernemers uit Heemstede, richten zich niet alleen met hergebruik op een beter milieu. Zo zijn alle winkelrekken van FSC hout en de tafels van Ecoboard en gebruikt staal. Voor het inzamelen van de goederen werken ze samen met een afvalverwerkingsbedrijf. Daarbij wordt de personele bezetting deels verzorgd door een re-integratiebedrijf dat ouderen aan een baan helpt.