Nieuws/Vrouw

Recept van maandag 27 aug 2012

Spruitjesburger met appelfriet

undefined

Ingrediënten: 300 g spruitjes ˜ 4 appels ˜ 50 g bruine suiker ˜ 2 el vloeibare Bak en Braad ˜ een paar takjes peterselie ˜ 4 eieren ˜ peper ˜ zout ˜ nootmuskaat ˜ 3 el olijfolie

1. Kook de spruitjes in een pan kokend water met zout in 5-10 minuten gaar. Giet af.

2. Schil, terwijl de spruitjes koken, de appels. Snij elke appel in 8 partjes en snij het klokhuis eruit.

3. Doe een scheutje Bak en Braad in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de suiker toe en laat smelten. Voeg de appels toe en laat op middelhoog vuur meebakken tot de buitenkant zacht is. Haal de appels van het vuur en zet ze afgedekt apart.

4. Snij de gekookte spruitjes fijn en hak de peterselie fijn.

5. Breek de eieren in een diepe kom en sla ze met een vork los. Meng de gehakte spruitjes en de peterselie erdoor. Voeg naar smaak peper, zout en een snufje nootmuskaat toe.

6. Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er kleine bergjes van 1 volle el spruitjesmengsel in. Vorm er platte burgers van en bak ze tot de onderkant gestold en goudbruin is. Keer om en bak de andere kant goudbruin. Bak zo de burgers tot het spruitjesmengsel op is.

7. Serveer de burgers met de appelfriet.

BEREIDING 45 minuten

KINDERLIJK EENVOUDIG

Alle recepten komen uit Het Lidl Kinderkookboek. Lekker & gezond voor en door kinderen.

Bekijk de online versie van het kookboek op www.lidl.nl.